28 Kasım 2010 Pazar

Bademmutfak'ta Çikolata Kursu


Son yazımda söz ettiğim gibi Bademmutfak'taki pasta kursu o kadar keyifli geçti ki oradan çıkar çıkmaz bir sonraki kursun planlarını yapmaya başladım. Çikolata kursuna bir fırsat bulup katılmayı kaç zamandır heyecanla ve sabırsıklıkla bekliyordum. Kurs tam da tahmin ettiğim gibi hem eğlenceli hem de verimli geçti... Hocamız Beyhan Hanım geçen sefer de dediğim gibi çok hoş, güleryüzlü bir insan, etrafına da bu pozitif enerjisini yayıyor. Ondan yine bilmediğim birçok şey öğrendim. Bu arada üç kişilik grubumuzdaki diğer iki arkadaşım -iki şirin kız kardeş- sayesinde bol sohbetli, bol kahkahalı bir ders yaptık :) Onlara blogumdan bahsettiğimde "aa bu blogu biz zaten biliyoruz, okuyoruz" dediklerinde yüzümde oluşan mutluluğu tahmin edersiniz sanırım... İlk kez beni tanımayıp blogumdan haberdar olan birileriyle yüzyüze geldim, güzel bir duyguymuş :)

Tekrar kursa dönersek... Kursta neler yaptık? Çikolata kursuna katılmayı düşünenler için biraz anlatayım...



Hocamız Beyhan Hanım, çikolatanın tarihçesinden tutun, çeşitlerine, saklanma şekillerine kadar pek çok ilgi çekici bilgiyi kurs süresince bizimle paylaştı.


Çikolata yapımında kullanılacak aletleri, kalıpları ve malzemeleri tanıdık.

Kursta öğreneceğimiz kalıp çikolata, roches ve truffles için gereken ön hazırlıkları birlikte yaptık.


Her birimiz farklı kalıplarla ve içleri tamamen kendi damak tadımıza uygun dolgu çikolatalar hazırladık. Hocamız pasta kursunda olduğu gibi yine malzeme konusunda bizi hiç sınırlandırmadı, mutfağında ne varsa kullanımımıza sundu. Sanırım bu yüzden Bademmutfak'ta kendi mutfağım kadar rahat ediyorum.



Truffleslarımız için süsleme malzemelerini hazırladık.









Bunlar da üç kişilik grubumuzun ortaya çıkardığı ürünler :)



Bu ciciler ise öğrendiklerimi evde uygulamak için aldığım malzemeler. Onları kullanmak için sabırsızlanıyorum... Bademmutfak'la tanışıncaya kadar içinde ovalet, jelatin vs geçen tarifleri nasılsa malzemeyi bulamam diye es geçiyordum. Neler mi aldım? Ovalet, kuvertür çikokata, minik draje halinde kuvertür çikolatalar, çikolata kalıpları ve çikolata kapsülleri...

Bu tarz bir kursa katılıp sevdiklerinize kendi yaptığınız çikolataları ikram etmek ya da hediye etmek -yeni yıl da yaklaşıyorken- hoş olur ne dersiniz?

0 yorum:

Yorum Gönder