12 Kasım 2010 Cuma

Pratik Meyveli Pastacıklar


Hafta sonu kahvaltı için minik misafirlerim vardı, onlara tatlı yapmak için mutfağa girdiğimde vaktim çok azdı. Bu durumda aklıma ilk gelen hazır puding yapmak oldu :) Altına bisküvi yerine kek mi koysam üzerini nasıl süslesem derken ortaya bunlar çıktı. Fazla vakit almayan bu tatlıyı bir sunum önerisi olarak sizlerle de paylaşmak istedim.

Malzemeler:
  • 1 kat hazır pasta tabanı
  • Yarım çay bardağı kadar süt (keki ıslatmak için)
  • 1 paket sakızlı muhallebi, vanilyalı puding ya da tavukgöğsü (Dr. Oetker)
  • Süt
  • İstenen meyveler (ben portakal, mandalina ve muz kullandım)
  • Yarım paket tart jölesi
Yapılışı:
  • Su bardağı ya da bir kalıp yardımıyla pasta tabanından minik yuvarlaklar kesin.
  • Pasta tabanını sütle ıslatın.
  • Üzeri için muhalebi, puding ya da tavukgöğsünü paket üzerindeki tarife göre hazırlayın, biraz ılıyınca kekin üzerine dökün. (sütü ölçüden biraz daha az koyup koyu yapmakta fayda var.) (Bu işlem için yarım paket yeterli geliyor, ban kalanı kaselere döktüm)
  • Muhallebi biraz soğuyup katılaştıktan sonra üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyin ve üzerlerini hazırladığınız jöle ile kaplayın. (meyveler renklerini kaybetmeyip daha parlak görünüyor)

0 yorum:

Yorum Gönder