3 Kasım 2010 Çarşamba

Tavuklu Biber Dolması


Biber dolması yazın en sevdiğim yemeklerinden biridir. Zeytinyağlısı, etlisi ve tavuklusu... Bu dolmalar da yaz sonundan kalma, dolmalık biberlerin zamanı geçti geçiyor ama yazmadan geçmek istemedim. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.



Malzemeler:
  • 1/2 kg dolmalık biber
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1-2 parça tavuk (kalça)
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 1/2 bağ dereotu
  • 1/2 bağ nane (yoksa kuru nane)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Su
Yapılışı:
  • Biberlerin çekirdeklerini çıkarın, yıkayıp süzün.
  • İç harcı için soğanı, sarımsağı, tavuğu minik minik doğrayın (ben bu kez robottta çektim, tavuk kıyma gibi oldu)
  • Rendelenen domatesleri, zeytinyağını, doğradığınız yeşillikleri, tuz ve baharatı ekleyin, iyice karıştırın.
  • Biberlerin içine hazırladığınız harcı doldurun, tencereye dizin.
  • Salçayı bir miktar sıcak suyla açın, dolmaların üzerine dökün. (su miktarı tencerenin yarısını geçmesin), kısık ateşte pişirin, ılık olarak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder