Anne yemeğinin tadı bir başkadır, bu yemeği de anneciğim pişirdi. Ben kereviz, pırasa gibi sebzelere mesafeli dursam da annem pişirince lezzetli geliyor. Annemden aldığım tarifi sizinle paylaşacağım ama yemeğin sırrı anne eli değmesinde sanırım :)
Malzemeler:
- 1 adet soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 yemek kaşığı salça
- Yarım kilo pırasa
- Yarım kilo kereviz
- 1-2 adet havuç
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın, zeytinyağında kavurun.
- Ardından salçayı ekleyin.
- Küp küp doğranmış kerevizi, pırasayı, havucu ekleyip biraz kavurun.
- 1 bardak sıcak suyu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. (yemeği biraz daha sulu tercih ederseniz su miktarını arttırabilirsiniz.)
0 yorum:
Yorum Gönder