Çorba mı demeli yemek mi bilmiyorum ama besleyici ve lezzetli olduğu kesin :) Mercimeğin faydaları malumunuz, buna bir de pırasa ve havuç eşlik ediyor, tavuk da lezzetine lezzet katıyor. Tarif anneciğime ait.
Malzemeler:
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet pırasa
- 1 adet havuç
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 parça kemiksiz tavuk eti (tercihen kalça)
- 1 su bardağı erişte
- Tuz,nane
- Sıcak su
- Mercimek yıkanır, kara suyu çıkacak kadar haşlanır (yaklaşık 10 dakika yeterli, fazla haşlarsanız tekrar pişeceği için dağılabilir), suyu süzülür.
- Diğer tarafta tencereye sıvı yağ ve minik minik doğranan tavuklar alınır ve kavrulur. (tavuk suyunu salıp çekene kadar)
- Ardından ince ince doğranan pırasa ve havuc eklenir, kavrulur.
- Üzerine sıcak su dökülür ve pişmeye bırakılır.
- Sebzeler pişince süzülmüş mercimek, erişte ve tuz eklenir, pişene kadar ocakta tutulur.
- Ocaktan almadan önce kuru nane eklenir.
- Erişte yoksa ya da tercih etmezseniz yerine arpa şehriye de kullanabilirsiniz.
- Pırasa yoksa ya da eklemek istemezseniz yerine soğan da kullanabilirsiniz (pırasanın tadı belli olmuyor, sadece lezzet veriyor.)
0 yorum:
Yorum Gönder