8 Kasım 2010 Pazartesi

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası/Yemeği




Çorba mı demeli yemek mi bilmiyorum ama besleyici ve lezzetli olduğu kesin :) Mercimeğin faydaları malumunuz, buna bir de pırasa ve havuç eşlik ediyor, tavuk da lezzetine lezzet katıyor. Tarif anneciğime ait.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 parça kemiksiz tavuk eti (tercihen kalça)
  • 1 su bardağı erişte
  • Tuz,nane
  • Sıcak su
Yapılışı:
  • Mercimek yıkanır, kara suyu çıkacak kadar haşlanır (yaklaşık 10 dakika yeterli, fazla haşlarsanız tekrar pişeceği için dağılabilir), suyu süzülür.
  • Diğer tarafta tencereye sıvı yağ ve minik minik doğranan  tavuklar alınır ve kavrulur. (tavuk suyunu salıp çekene kadar)
  • Ardından ince ince doğranan pırasa ve havuc eklenir, kavrulur.
  • Üzerine sıcak su dökülür ve pişmeye bırakılır.
  • Sebzeler pişince süzülmüş mercimek, erişte ve tuz eklenir, pişene kadar ocakta tutulur.
  • Ocaktan almadan önce kuru nane eklenir.
Not:
  • Erişte yoksa ya da tercih etmezseniz yerine arpa şehriye de kullanabilirsiniz.
  • Pırasa yoksa ya da eklemek istemezseniz yerine soğan da kullanabilirsiniz (pırasanın tadı belli olmuyor, sadece lezzet veriyor.)

0 yorum:

Yorum Gönder