24 Kasım 2010 Çarşamba

Bademmutfak'ta Pasta Kursu


İzmir'deki yemek kurslarını tanıtmaya çalıştığım yazımda size Bademmutfak'tan da söz etmiştim. İnternet sitelerini incelediğimde İzmir'de yemek ve pasta kursları konusunda oldukça fazla seçenek sunan Bademmutfak'tan bu kadar geç haberim olmasına hayıflandım. Bir günde iki ya da üç farklı konuda kursları var, hafta içi ve hafta sonu seçenekleri mevcut. Kasım ya da aralık ayı kurs takvimine bakarsanız konu çeşitliliği ile neyi kastettiğimi anlar ve seçmekte zorlandığım için bana hak verirsiniz sanırım.

Bademmutfak'ta kursların yanı sıra pasta, kek, kurabiye yapımında kullanılacak pek çok malzeme ve ekipmanın satışı da var. Bu konuda da İzmir'deki önemli bir eksiği tamamladıklarını düşünüyorum.

Bademmutfak'ın sahibi Beyhan Hanım bir gıda mühendisi. Gıda konusundaki eğitimini yemek ve pasta konusunda aldığı çeşitli eğitimlerle birleştirmiş ve ortaya Bademmutfak çıkmış. Buradaki kursların çoğunu kendisi veriyor. Ben de kendisiyle ve Bademmutfak'la bayramdan birkaç gün önce gittiğim pasta kursunda tanışma fırsatı buldum. Beyhan Hanım, işini çok sevdiği her halinden belli olan, güleryüzlü, sempatik, çok hoş bir insan... Kurs boyunca her öğrencisiyle birebir ilgileniyor, sabırla sorularını cevaplıyor, her birinin uygulamalarını takip ediyor...

Pasta kursu benim için çok keyifliydi, üç saatin nasıl geçtiğini anlamadım! İşim bittiğinde ayrılmamak için oyalanıp duruyordum. Sanırım bütün günümü orada geçirebilirdim : ) Yeni şeyler öğrendim, üstelik bir de çok cici bir pasta hazırladım, daha ne olsun... Hazırladığım pastayı yeğenimin doğumgününe götürdüm, kendi emeğinizle ortaya çıkan bir şeyi sevdiklerinize sunmak kesinlikle çok keyifli...

Geçirdiğim bu güzel zaman için Beyhan Hanıma teşekkür ediyor, en kısa zamanda bir başka kursta görüşmeyi umuyorum.
***
Gelelim kurstan fotoğraflara... Kursta neler yaptık, bunu en iyi fotoğraflar anlatacaktır. Gitmeyi düşünenler için de fikir verir diye düşünüyorum.



Önce pasta yapımında ve süslenmesinde kullanılacak aletleri tanımakla işe başladık.


Sonra bunlarla yapılabilecek pasta süslemelerini deneyerek öğrenmeye çalıştık.
 

Sonra pandispanya yapmanın inceliklerini öğrendik ve uyguladık.



Sünger gibi yumuşacık pandispanyamız için bir de harika krema hazırladık.


Dilediğimiz meyvelerle pastamızın ara katını oluşturduk. Benim tercihim pastada çilek, vişne, ahududu gibi mayhoş meyvelerden yanadır. O yüzden ben pastamda ahududu kullanmak istedim. Hocamız hemen dondurucudan çıkardı kendi bahçelerinden topanmış ve özenle dondurulmuş (buna rağmen şekli ve tadı asla bozulmamış) ahududuları. Kursun en sevdiğim yanlarından biri de buydu, pastayı kendi hayal ettiğiniz gibi yapabilmeniz. Sade ya da kakaolu, meyveli ya da çikolatalı... Pastanın içeriği ve süslemesi konusunda hocamız bizi serbest bıraktı, tabi her destek istediğimizde de yanımızdaydı.



Pastalarımızı önce astarladık, sonra süslemeye başladık.





Ortaya bu cici pastalar çıktı.

İlgi duyan herkese bu kursa katılmasını tavsiye ediyorum. Hazırladığınız pastayı özel bir gününde sevdiklerinize hediye ederek onları mutlu edebilirsiniz ya da sıradan bir günü özel bir gün haline getirebilirsiniz...


0 yorum:

Yorum Gönder