5 Kasım 2010 Cuma

Sardalya Tava


Bu nefis balıkları daha önce eşinin maharetlerinden sıkça söz ettiğim sevgili dayım hazırladı. Hep söylediğim gibi balık her gün olsa yiyebileceğim bir yemek. Ama dayımın yaptığı balık o kadar lezzetliydi ki balığı çok sevmeyen diğer aile fertleri bile bayıla bayıla yedi. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık, yediğim en lezzetli balıklardan biriydi diyebilirim. Ellerine sağlık dayıcığım, umarım en kısa zamanda tekrar ederiz :)


Tam da mevsimiyken mutlaka deneyin derim..


Malzemeler:
  • Sardalya
  • Tuz
  • Mısır unu
  • Sıvı yağ











Yapılışı:
  • Balıkları ayıklayın, yıkayın, iyice süzülsün.
  • Tuz ilave edin.
  • Bir kaba mısır ununu alın, balıkları mısır ununa bulayın.



  • Balık tavanıza yapışmayacak kadar sıvı yağ gezdirin, balıkları fotoğrafta gördüğünüz şekilde kuyrukları iç taraf gelecek şekilde dizin.
  • Bir yüzü kızarınca bir kapak ya da düz bir tabak yardımıyla şeklini bozmadan ters çevirin, diğer yüzünü de kızartın.
  • Sıcakken yanında bol salata ile servis edin :)

0 yorum:

Yorum Gönder