15 Kasım 2010 Pazartesi

Kuzu Kavurma


Yarın kurban bayramı olması dolayısıyla sizlerle bugün kavurma tarifi paylaşmak istiyorum. Tarif yine anneciğime ait. Onun pek çok yemeği gibi kavurması da çok sevilir ve övgü toplar. Sırrı sanırım çok kısık ateşte mümkün olduğunca su eklemeden pişmesinde, bir de kattığı anne lezzeti var tabii :) Gelelim tarifimize...


Malzmeler:
  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 6 adet arpacık soğan
  • 1 baş sarımsak (6 diş kadar)
  • Tuz
  • Baharat (kekik, kimyon, karabiber)
  • Sıvı yağ
  • Su (gerekirse)
Yapılışı:
  • Tencereye eti, soyulmuş sarımsak ve soğanları alın.
  • En kısık ateşte ağzı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Eğer pişmediyse, (et suyunu çekmesine rağmen hala sertse) yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyin.
  • Suyunu çektinten sonra tuz ve baharatı, sıvı yağı ekleyin, biraz daha kavurun.

0 yorum:

Yorum Gönder