Karagöz balığını ilk kez denedim, balıkçı karagözün çipuranın akrabası olduğunu söylemişti :) Gerçekten de lezzetleri birbirine yakın. Yalnız karagöz çipuradan daha yağlı bir balık. Ben çipura ve levrekte olduğu gibi bu balıkta da soslayıp fırınlama usulünü tercih ettim. Buğulama ya da balık çorbası da yapılabilir.
Malzemeler:
- 2 adet karagöz balığı
- 1-2 adet patates (isteğe bağlı)
- 1 adet krımızı biber (isteğe bağlı)
- 1 adet soğan (isteğe bağlı)
- 3-4 adet sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 limon suyu
- Tuz
- Karabiber
- Defne yaprağı, biberiye
Yapılışı:
- Ayıklanan ve temizlenen balığı süzgüye alın, suyunun süzülmesini bekleyin.
- Patatesleri iri parçalar halinde doğrayın.
- Ezilmiş zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber ve limon suyu ile hazırlanan sosu balığın içine ve dışına sürün. (balığın dış yüzeyine bıçakla ufak çizikler atabilirsiniz sosu içine alması için)
- Aralara defne yaprağı ve biberiye yerleştirin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine balıkları dizin, kenarlarına patates ve soğanları sıralayın.
- 180-200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder