Bugün sizinle yine Melike'nin gönderdiği bir tarif ve fotoğrafı paylaşacağım. Tatlı önce ismiyle cezbediyor :) Yapılışı oldukça pratik üstelik evde kalan kekleri değerlendirmek için de ideal. İçine meyve de eklenebilir, tarifi zenginleştirmek sizin hayalgücünüze kalmış.
Malzemeler:- Birkaç dilim kek
- 1-2 yemek kaşığı reçel (istenen miktarda)
- 2 tatlı kaşığı neskafe (isteğe bağlı)
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Elle ufalanan ya da doğranan kekler bir kaseye alınır. (bayat olursa daha kolay ufalanır, hem de bayat kekler değerlendirilmiş olur)
- Krem santi bir bardak sütle hazırlanır.
- İçine ufalanan ya da doğranan kekler, reçel (benimki çilek reçeliydi), iki kaşık nescafe eklenip karıştırılır. (nescafeyi çok az sıcak su ya da sütle eritip ekleyebilirsiniz)
- Kup ya da kaseye alınır üzerine istenirse çikolata sosu dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder