17 Mayıs 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Bakla

Bakla


Benim baklayla aram çocukluğumdan beri pek hoş olmadı ne yazık ki. Olunca yediğim olmayınca aramadığım bir sebze, ama faydalarını okuyunca daha çok yemem gerektiğini düşündüm. Bunları sizinle de paylaşmak istedim.

Baklanın sağlığa faydaları: (Bilgiler Sofra Nisan 2009'dan)
  • Vücudun kansere yakalanma riskini azaltır.
  • İdrar yollarını temizler.
  • Kan şekerini düzenler.
  • Kötü kolestrolü düşürür. 
Bakla

  Malzemeler:
  • 1/2 kilo bakla
  • 1-2 yemek kaşığı un
  • 1/2 limon suyu
  • 1 adet soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz
  • 1 tutam dereotu 
Yapılışı:
  • Baklaları bütün olarak yıkayın, ayıklayıp un ve limon suyu eklenmiş bir kaba alın. (un ve limon suyunu kararmaması için ekliyoruz)Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla kavurun.
  • Baklaları ekleyin, üzerine şeker ve tuzu ilave edin.
  • Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin (bakla taze ise suya gerek kalmadan da pişebilirr)
  • Ocağı kapatmadan az önce doğranmış dereotunu ekleyin.
Notlar:
  • Yanında sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz
  • Baklanın kararmaması için metal bıçak ve kaşık kullanmamaya özen gösterin.

0 yorum:

Yorum Gönder