Benim baklayla aram çocukluğumdan beri pek hoş olmadı ne yazık ki. Olunca yediğim olmayınca aramadığım bir sebze, ama faydalarını okuyunca daha çok yemem gerektiğini düşündüm. Bunları sizinle de paylaşmak istedim.
- Vücudun kansere yakalanma riskini azaltır.
- İdrar yollarını temizler.
- Kan şekerini düzenler.
- Kötü kolestrolü düşürür.
Malzemeler:
- 1/2 kilo bakla
- 1-2 yemek kaşığı un
- 1/2 limon suyu
- 1 adet soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kesme şeker
- Tuz
- 1 tutam dereotu
- Baklaları bütün olarak yıkayın, ayıklayıp un ve limon suyu eklenmiş bir kaba alın. (un ve limon suyunu kararmaması için ekliyoruz)Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla kavurun.
- Baklaları ekleyin, üzerine şeker ve tuzu ilave edin.
- Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin (bakla taze ise suya gerek kalmadan da pişebilirr)
- Ocağı kapatmadan az önce doğranmış dereotunu ekleyin.
- Yanında sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz
- Baklanın kararmaması için metal bıçak ve kaşık kullanmamaya özen gösterin.
0 yorum:
Yorum Gönder