Bugün sizinle paylaşacağım tarifi sevgili Melike gönderdi. Enginar ve tavuğun uyumu muhteşem. Tam da enginarın mevsimiyken denemeli. Malumunuz enginarın faydaları çok fazla, tazesi de kısa süre bulunabildiği için mevsimindeyken farklı tariflerle bol bol yemek lazım.
Tarif ve fotoğraf için Melike'ye çok teşekkürler.
- 4 adet enginar
- 2 parça tavuk eti (benimki göğüstü)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı ve yeşil biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Soğan ve biberler yemeklik doğranır.
- Sıvı yağla birlikte yumuşayana dek kavrulur.
- Ardından kuşbaşı doğranan tavuklar eklenir suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Tuz ve baharatları eklenir.
- Tavuklara un eklenir, un biraz kavrulduktan sonra süt eklenir, un sütü çekince ocaktan alınır.
- Diğer yanda enginarlar tencere ya da düdüklüye alınr üzerini biraz geçecek kadar su eklenir, biraz zeytinyağ, tuz ve limon dilimi atılır yumuşayana dek pişirilir.
- Yumuşayan enginarlar fırın kabına alınır üzerlerine tavuklu harç eklenir tavukların üzerinede kaşar peyniri rendesi serpilir fırında kaşar eriyene kadar tutulur.
0 yorum:
Yorum Gönder