31 Ağustos 2010 Salı

Bostan Kebabı


Yengemin iftar sofrasında bütün yemekler birbirinden iştah açıcı olmakla birlikte ana yemek günün yıldızıydı. Hem görüntüsü hem de lezzeti ile yiyenleri mest etti. Patlıcanın et ile uyumu mükemmel. Yapımı biraz meşakkatli olsa da iftar sofralarında misafirlerinize hem şık hem de lezzetli bir ana yemek arıyorsanız kesinlikle bostan kebabını tavsiye ederim.
Malzemeler:
  • 4 adet bostan patlıcanı
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Su
  • Tuz
  • İstenen baharatlar
Üzerine
  • Kaşar rendesi
Yapılışı:
  • Patlıcanlar alacalı soyulur, sapları kesilmeden ortadan ikiye bölünür.
  • Tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.
  • Kenarlarından 1 cm kadar boşluk bırakarak ortası oyulur. (içinden çıkan patlıcanı kavurup ya da kızartıp sarımsaklı yoğurtla salata olarak değerlendirebilirsiniz)
  • Sıvı yağda kızartılıp fırın kabına alınır.
  • Diğer yanda et sote için ince ince doğranan soğan ve biberler  kavrulur, ardından minik minik doğranan etler ilave edilir.
  • Et suyunu salıp çektiğinde domates ve salça eklenir, kavrulduktan sonra sıcak su eklenerek kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir. (gerekirse tekrar sıcak su eklenir)
  • Ocaktan almaya yakın tuz ve baharatları eklenir.
  • Hazırlanan et sote patlıcanların içine doldurulur, sosu da tepsiye alınarak 10-15 dakika fırınlanır. (sosunu tamamen çektiyse biraz salça ve sıcak suyla sos yapıp onu dökebilirsiniz.)
  • Üzerine kaşar rendesi eklenerek tekrar fırınlanır ve kaşar eriyince bekletmeden servis edilir. (kaşar bekleyince sertleştiği için bu son işlemi hemen servis anında yapmanızı öneririm.)

0 yorum:

Yorum Gönder