12 Nisan 2010 Pazartesi

Beşamel Soslu Kabak/Kabak Graten

beşamel soslu kabak

Ayten ablanın bizim için hazırladığı lezzetlerden biri de kabak gratendi. Çay saatleri için olabileceği gibi akşam yemekleri için de çok güzel bir alternatif. İçine haşlanmış tavuk eti ilavesiyle nefis bir ana yemek olabilir. Et sevmeyenler için zaten başlı başına bir ana yemek :) Beşamel sos eklendiği her şeyin tadını güzelleştiriyor bence. Gelelim Ayten ablanın bu pratik ama nefis tarifine...

beşamel soslu kabak

Malzemeler:
  • 3-4 adet girit kabağı (normal kabak da olur ama bu daha lezzetli)
  • 1-2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için:

  •  2 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5-2 su bardağı süt
  • Kaşar rendesi (isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:
  • Soğanlar halka halka doğranır, sıvıyağda hafif sotelenir.
  • Havuç ve kabaklar da halka halka çok ince olmayacak şekilde doğranır.
  • Sotelenmiş soğanlara önce havuç, daha sonra da kabak eklenir biraz yumuşayana kadar kavrulur (ayrıca fırınlanacağı için çok yumuşamasına gerek yok)
  • Sebzelere tuz ve istenen baharatlar eklenir.
  • Ayrı bir tavada tereyağında kavurduğunuz una süt ekleyerek beşamel sos hazırlanır.
  • Bir fırın kabına alınan sebzelerin üzerine beşamel sos eklenir.
  • İstenirse üzerine kaşar rendesi serpilir.
  • Fırında üzeri kızarana kadar tutulur.

0 yorum:

Yorum Gönder