28 Nisan 2010 Çarşamba

Şekerpare 1 (şerbeti kaynatılmadan)

Şekerpare
Amcamlardaki akşam yemeğinden paylaşacağım son tarif şekerpare. Normalde şerbetli tatlılarla aram pek iyi olmadığı halde ben bile sevdim. Özellikle dondurmayla birlikte tadı çok hafifti. Tarifini aldığımda şerbetinin kaynatılmaması bana çok orjinal geldi. Belki de ben şerbetli tatlılarla çok haşır neşir olmadığım için daha önce bu tarz bir şerbet kullanımına rastlamamıştım. Şerbetin kaynama ve soğuma süreci de olmayınca son derece pratik bir tatlı.

Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un (yaklaşık)
  • 2 paket kabarta tozu
  • 1 paket vanilya
  • Fındık (üzerine)
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
Yapılışı:
  • Yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve  irmik karıştırılır.
  • Kabartma tozu ve vanilya karıştırılmış un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan koparılan parçalar kurabiye gibi yuvarlaklaştırıp ortasına birer fındık yerleştirilir.
  • Fırın tepsisine dizilen şekerpareler 170-180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Ayrı bir yerde şeker ve suyu iyice karıştırarak bir şerbet elde edilir (şerbeti pişirmiyoruz, sadece şeker eriyene kadar karıştırıyoruz)
  • Tatlı piştikten sonra sıcakken şerbeti her tarafına gezdiriyor ve tekrar fırına koyuyoruz. (bu aşamada fırın kapalı sadece sıcaklığında tatlı şerbeti daha iyi emmiş oluyor)
Not:
  • Bu ölçülerle 1 tepsi (büyük fırın tepsisi) tatlı çıkıyor, daha az isterseniz ölçüleri aynı oranda azaltabilirsiniz.
  • Yanında dondurma ya da kaymakla servis etmenizi öneririm.

0 yorum:

Yorum Gönder