Kumru yengemin tariflerini vermeye bu nefis tavuk yemeği ile devam ediyorum. Çektiğim fotoğraf ne yazık ki yemeğin güzelliğini yansıtmıyor, bir an önce yemeğe başlama isteğimden olsa gerek :) Ben fırında tavuğu genelde parça tavuk eti kullanarak yapıyordum, ama bu şekilde bütün tavuk bence çok daha heybetli görünüyor, göz dolduruyor :) Sofraya bu şekilde getirip servisi masada yapıldığında misafir için hoş bir sunum olacağını düşünüyorum.
Malzemeler:
- 1 bütün tavuk
- 1-2 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1-2 adet sarımsak (isteğe bağlı)
- Tuz
- İstenen baharatlar
- 1 adet fırın poşeti
- Sıvı yağ, salça, tuz ve baharatlar karıştırılarak hazırlanan sos tavuğun her yerine sürülür.
- Patates, sarımsak ve soğan doğranır (çok ince doğramayın tavuk pişene kadar erimesin)
- Fırın poşeti biraz unlanır (yapışmaması için), ardından tavuk, soğan ve patatesler eklenir, kalan sos varsa o da eklenir.
- Fırın poşetinin ağzı bağlanır, birkaç yerinden delinir ve 180-200 derecede tavuk kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder