21 Nisan 2010 Çarşamba

Sarmaşık Kavurması

Sarmaşık Kavurması

Sarmaşık,Ege'mizin güzel otlarından sadece bir tanesi... Faydaları saymakla bitmiyor,  tansiyon, kolestrol ve üreyi düşürme, iştah açma, hazmı kolaylaştırma gibi pek çok özelliği var. Mayıs ayının sonlarına kadar pazarlarda bulunabiliyor.

Sarmaşık Kavurması

 

Malzemeler:
  • 1 demet sarmaşık otu
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
 Yapılışı:
  • Sarmaşıklar yıkanır, sap kısımları kesilir.
  • Taze kısımları elle kırılır (bıçakla kesilince acı oluyor).
  • Zeytinyağında yemeklik doğranan soğan kavrulur, ardından sarmaşıklar eklenir.
  • Çok az su ekleyip kısık ateşte ot yumuşayana kadar pişirilir.
  • Suyunu çektikten sonra tuz ve karabiberi eklenir.
  • Bu aşamadan sonra üzerine yumurta kırılabilir, sarımsaklı yoğurt eklenebilir ya da sade de yenebilir.
Not:
  • Kuru soğan yerine taze soğanın ya da pırasanın yeşil kısımları da eklenebilir.
  • "Acı ot" olarak da bilinen sarmaşığın kendinden acı bir tadı olduğunu da belirtmek gerekir.
  • Pişirirken mümkünse metal kaşık değdirmeyin (acılığı daha da artırıyor), tahta kaşıkla ya da sallayarak karıştırın.
  • Tuzunu mutlaka ot piştikten sonra ekleyin, baştan konursa acı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder