24 Nisan 2010 Cumartesi

Sebze Çorbası

Amcamlarda akşam yemeği
 
Amcamların sofrasından tariflere paylaşmaya sebze çorbasıyla başlıyorum. Günün en çok beğenilen lezzetlerinde biriydi. Bu yüzden Kumru yengemin tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Her ne kadar havalar ısınmaya başlasa da çorba benim için yemeğin vazgeçilmezlerinden. Bu lezzetli çorbayı da kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.
 
Malzemeler:
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet yeşil soğan
  • 1 tutam ıspanak
  • 3-4 dal maydanoz, dereotu
  • 1/4 margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yıldız şehriye
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • İstenen baharatrlar
Yapılışı:
  • Bütün sebzeler bir tencereye alınız, üzerini geçecek kadar su eklenerek yumuşayana kadar haşlanır.
  • Haşlanan sebzeler süzgeçten geçirilerek ya da blendır ile ezilir.
  • Ayrı bir yerde sıvı yağ ve margarinle un kavrulur, şehriyeler eklenir, biraz kavrulur.
  • Üzerine süt eklenir, karıştırılır.
  • Bu karışım çorbaya eklenir, tuz ve sitenen baharatlar katılır.
  • Şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder