14 Nisan 2010 Çarşamba

Elmalı Turta


Sevgili Melike'nin bize Ankara'dan gönderdiği harika bir tarif var yine... Tıpkı açmalar gibi elmalı turta da son derece davetkar görünüyor :) Elma ve tarçın uyumunun birleştiği bir lezzet...

Bu güzel tarif için Melikeciğime çok teşekkür ediyorum.

elmalı turta

Malzemeler:
  • Yarım paket margarin (eritilecek)
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un
İçine:
  • 3-4 adet elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
  • İç harç dışındaki tüm malzemeler bir araya getirilerek hamur yoğrulur. (sert bir hamur olmalı)
  • Bu arada elmalar rendelenir, üzerine şeker ve ceviz eklenerek elmalar yumuşayana kadar kavrulur, ocağı kapattıktan sonra tarçın eklenir. (harç marmelat kıvamında olacak)
  • Hamurdan bir portakal kadarı kenara ayrılır, kalanı borcama döşenir.
  • Üzerine elmalı karışım eklenir.
  • Kalan hamur elmaların üzerine rendelenir ya da elle şekillendirilirerek elmaların üzeri kapatılır.
  • 170-180 derecede yaklaşık 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
elmalı turta

0 yorum:

Yorum Gönder