Sevgili Melike'nin bize Ankara'dan gönderdiği harika bir tarif var yine... Tıpkı açmalar gibi elmalı turta da son derece davetkar görünüyor :) Elma ve tarçın uyumunun birleştiği bir lezzet...
Bu güzel tarif için Melikeciğime çok teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
- Yarım paket margarin (eritilecek)
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
- 3-4 adet elma
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
- Ceviz (isteğe bağlı)
- İç harç dışındaki tüm malzemeler bir araya getirilerek hamur yoğrulur. (sert bir hamur olmalı)
- Bu arada elmalar rendelenir, üzerine şeker ve ceviz eklenerek elmalar yumuşayana kadar kavrulur, ocağı kapattıktan sonra tarçın eklenir. (harç marmelat kıvamında olacak)
- Hamurdan bir portakal kadarı kenara ayrılır, kalanı borcama döşenir.
- Üzerine elmalı karışım eklenir.
- Kalan hamur elmaların üzerine rendelenir ya da elle şekillendirilirerek elmaların üzeri kapatılır.
- 170-180 derecede yaklaşık 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder