9 Nisan 2010 Cuma

Tavuk Salatası

tavuk salatası


İşyerindeki çay saatimiz için yaptığım tariflerden sonuncusu da tavuk salatasıydı. Aslında belli bir tarife göre değil, tamamen evdeki malzemelere göre ortaya çıktı. Yiyen herkes çok beğendiğini söyledi, hatta beyler bile içindekileri sorup çaktırmadan tarif aldı :) Bu tip çay davetlerinde tatlılardan daha çok tuzluların özellikle salata tarzı çok tıkamayan yiyeceklerin rağbet gördüğünü fark ettim. Bu kolay ama lezzetli salatayı denemenizi öneririm.

Malzemeler:
  • 3-4 adet tavuk eti (ben fleto kullandım)
  • 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1-2 adet salatalık turşusu (benimki anne yapımı :) )
  • 1 küçük kutu mısır
  • 1 yemek kaşığı kapari turşusu (şart değil, ben evde olduğu için kullandım)
  • 1/2 demet maydanoz ve dereotu
Sosu için:
  • Limon
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:
  • Tavuklar yıkanır, iri parçalar halinde doğranır, biraz tuz ve üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlanır. (ben düdüklüde haşladım, o kadar iyi pişmişti ki tel tel dökülüyordu, etleri didiklememe gerek kalmadı)
  • Ayrı bir kaba alınan tavuk etleri ufak ufak doğranırya da elle parçalanır. (tavuğun suyunu çorba ya da pilavda değerlendirebileceğiniz gibi daha sonra kullanmak üzere dondurucuya da kaldırabilirsiniz, ben öyle yaptım. Tabi oda sıcaklığına geldikten sonra dondurucuya kaldırdım)
  • Biberleri közleyip, soyun ve küp küp doğrayın (vaktiniz yoksa ya da uğraşmak istemiyorsanız hazır da kullanabilirsiniz, onlar da güzel sonuç veriyor)
  • Turşuyu, mısırı ve doğradığınız yeşillikleri de ekleyin, karıştırın.
  • Damak tadınıza göre istediğiniz miktarlarda kullandığınız  sosu da ekleyerek bir kez daha karıştırın, salatamız hazır...

0 yorum:

Yorum Gönder