24 Nisan 2010 Cumartesi

Rulo Börek

Rulo börek

Kumru yengemin akşam yemeğinde bizim için hazırladığı tariflerden biri de rulo börekti. Böreğin dışı çıtır, içi su böreği lezzetindeydi. Gelelim tarife...

Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 1/2 kilo lor
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 şişe madensuyu
  • Tuz
Üzerine:
  • İstenen baharatlar
  • 2 adet yumurta sarısı
  • susam, çörekotu vs.
Yapılışı:
  • Haşlanmış papatesler ezilir ya da rendelenir, lorla karıştırılır, tuz ve baharatlarla tatlandırılır.
  • Sıvıyağ, yopurt ve soda karıştırılır.
  • Yufka serilir, üzerine önze sıvı karışım daha sonra patatesli lorlu harç yayılır.
  • Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.
  • Yufkalar rulo olarak sarılır.
  • Buzluğa kaldırılır 2-3 saat bekletilir.
  • Ardından buzdolabına alınır tercihen 1 gece bekletilir.
  • Dilim dilim kesilir, üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
  • Üzeri kızarana kadar pişirilir.
Not:
  • Servise yakın zamanda pişirilip sıcak olarak tüketilmesi daha iyi olur.

0 yorum:

Yorum Gönder