Kumru yengemin akşam yemeğinde bizim için hazırladığı tariflerden biri de rulo börekti. Böreğin dışı çıtır, içi su böreği lezzetindeydi. Gelelim tarife...
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1/2 kilo lor
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 şişe madensuyu
- Tuz
- İstenen baharatlar
- 2 adet yumurta sarısı
- susam, çörekotu vs.
- Haşlanmış papatesler ezilir ya da rendelenir, lorla karıştırılır, tuz ve baharatlarla tatlandırılır.
- Sıvıyağ, yopurt ve soda karıştırılır.
- Yufka serilir, üzerine önze sıvı karışım daha sonra patatesli lorlu harç yayılır.
- Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.
- Yufkalar rulo olarak sarılır.
- Buzluğa kaldırılır 2-3 saat bekletilir.
- Ardından buzdolabına alınır tercihen 1 gece bekletilir.
- Dilim dilim kesilir, üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
- Üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Servise yakın zamanda pişirilip sıcak olarak tüketilmesi daha iyi olur.
0 yorum:
Yorum Gönder