Geçen gün kayınvalidemin sarmaşık tarifini yayınlamıştım. Hem blogdaki yorumlardan hem de blogu takip edip yorumlarını sayfaya yazmak yerine mail atan ya da yüzyüze görüştüğümüzde bana ileten sessiz okurlarımdan :)) sarmaşığın çok bilinmediğini fark ettim. Bundan dolayı yapımı çok basit olsa da yumurtalı sarmaşıktan da söz etmek istedim.
Aslında çok farklı bir tarif vermeyeceğim, önceki yazıda anlattığım aşamalara ve püf noktalara göre sarmaşık kavurmasını hazırladıktan sonra kişi sayısıya göre 1 ya da 2 yumurta kırıp tuz ve baharat ekleyerek çırpıyor ve sarmaşık kavurmasının üzerine döküyoruz. Yumurtalar piştikten sonra ister sade olarak ister üzerine yoğurt ekleyerek tüketin. Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder