Kayınvalidemin iftar sofrası için hazırladığı bu salata, hem lezzetli hem de pratik. Ben de o gün salatayı tadıp sevdiğim için hemen fotoğrafladım ve sizlerle paylaşmak istedim. Davet sofralarında özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışacak bir alternatif... Ben kayınvalidemin hazırladığı şekliyle yazıyorum tarifini, siz uygun olacağını düşündüğünüz farklı malzemeler ekleyerek renk katabilirsiniz. Ama bu tamaman yeşil görüntü de benim hoşuma gitti :)
Malzemeler:
- 2 su bardağı bezelye (dondurucudan)
- 2-3 dal taze soğan
- 4-5 dal maydanoz
- 4-5 dal dereotu
Sosu için:
- Tuz
- Limon
- Zeytinyağı
- Nar ekşisi (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Bezelyeleri yumuşayacak ama ezilmeyecek kıvamda haşlayın, süzün.
- Sıcaklığı çıktıktan sonra bir kaseye alın ve yeşillikleri doğrayın.
- Ayrı bir yerde karıştırdığınız sos malzemelerini üzerine dökün ve harmanlayın, servis edeceğiniz tabağa alın ve dilediğiniz şekilde süsleyin.
Not:
- Lezzet açısından konserve yerine taze ya da dondurulmuş bezelye ile denemenizi öneririm.
0 yorum:
Yorum Gönder