4 Ağustos 2011 Perşembe

Milföyden Rulo Börek


Daha önce sizlerle sevgili Aylin'in blogunda görüp denediğim milföyden gül böreği tarifini paylaşmıştım. Pratik ve lezzetli olması dolayısıyla biz o böreği çok sevmiştik. Geçen akşam sahur için ne hazırlasam, diye düşünürken aklıma o börek geldi, yapmak için mutfağa girdiğimde şeklini bu sefer gül böreği gibi değil de kol böreği ya da rulo börek gibi yapayım dedim ve denedim.Oldukça hoş oldu, ben peynirli iç malzeme kullandım ama kıymalı ve patatesli de çok güzel olacağını düşünüyorum. Biz sahurda yanında şeftali kompostosu ile yedik, hafif ve lezzetli bir öğün oldu.


Malzemeler: (mini fırın tepsisine göre)
  • 10 adet milföy
  • 1 kase lor ya da peynir rendesi
  • 4-5 tutam maydanoz
  • Un (açmak için)
Üzerine:
  • Yumurta sarısı
  • Susam, çörekotu

Yapılışı:
  • Milföyleri oda ısısında yumuşayana kadar bekletin.
  • Biraz un serptiğiniz zemine iki adet milföyü yan yana gelecek şekilde koyun ve üzerine de biraz un serperek merdane ile dikdörtgen şekilde açın. (çok inceltmenize gerek yok)
  • Uzun kenarına hazırladığınız iç malzemeyi koyarak rolu haline getirin.
  • Kat yeri aşağıya gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serptikten sonra önceden ısınmış fırında 180-200 derecede kızarana kadar pişirin.
Not:
  • Milföyle yapılan diğer tarifler gibi bu börek de tazeyken daha lezzetli, o yüzden servise yakın zamanda pişirmenizi, ertesi güne kalırsa ısıtıp yemenizi öneririm.

0 yorum:

Yorum Gönder