Lezzetli bir açma börek tarifi...
Malzemeler:
- 1 kg un
- Aldığı kadar su
- 1 çay bardağı yoğurt,
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- küçük bir kase sıvı yağ
- 4-5 adet patlıcan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 adet biber
- 2 adet soğan
- 2-3 adet domates
- Tuz, istenen baharat (karabiber, kimyon, pul biber vs)
Yapılışı:
- Patlıcanları tamamen soyun, bütün halde tuzlu suya koyup 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp, suyunu sıkın ve küp küp doğrayın.
- Tavaya zeytinyağını alın yemeklik doğranmış biber ve soğanı ekleyerek kavurun. Rengi döndükten sonra kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri ekleyin, 1-2 dakika da domatesleri kavurduktan sonra küp doğranmış patlıcanları katın.
- Tuz ve baharatı ekleyip hiç su eklemeden -domatesin suyu ile- kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişrin. (İsteyen harca bulyon da ekleyebilir, bu durumda tuz eklemenize gerek yok)
- Hamur için bir kaba unu ve tuzu alın, ortasını açın, sıvı malzemeleri ekleyin (yoğurt, sıvı yağ), yavaş yavaş suyu ekleyin ve elinizle yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Üzeri kapalı olarak hamuru bir kenara alıp 1 saat dinlendirin.
- Daha sonra hamuru bezelere ayırın ve hafif un serpilmiş zeminde olabildiğinde ince açın, üzerine biraz sıvı yağ gezdirin. Yufkayı ortadan kesin geniş kısmına harcı koyup rulo haline getirin.
- Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.
- Üzerine fırçayla sıvı yağ sürün ve önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişrin.
0 yorum:
Yorum Gönder