10 Ağustos 2011 Çarşamba

Patlıcanlı Açma Börek


Lezzetli bir açma börek tarifi...


Malzemeler:
Hamur için:
  • 1 kg un
  • Aldığı kadar su
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Ara kat ve üzeri için:
  • küçük bir kase sıvı yağ
İç harcı için:
  • 4-5 adet patlıcan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 adet biber
  • 2 adet soğan
  • 2-3 adet domates
  • Tuz, istenen baharat (karabiber, kimyon, pul biber vs)
Yapılışı:
  • Patlıcanları tamamen soyun, bütün halde tuzlu suya koyup 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp, suyunu sıkın ve küp küp doğrayın.
  • Tavaya zeytinyağını alın yemeklik doğranmış biber ve soğanı ekleyerek kavurun. Rengi döndükten sonra kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri ekleyin, 1-2 dakika da domatesleri kavurduktan sonra küp doğranmış patlıcanları katın.
  • Tuz ve baharatı ekleyip hiç su eklemeden -domatesin suyu ile- kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişrin. (İsteyen harca bulyon da ekleyebilir, bu durumda tuz eklemenize gerek yok)
  • Hamur için bir kaba unu ve tuzu alın, ortasını açın, sıvı malzemeleri ekleyin (yoğurt, sıvı yağ), yavaş yavaş suyu ekleyin ve elinizle yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Üzeri kapalı olarak hamuru bir kenara alıp 1 saat dinlendirin.
  • Daha sonra hamuru bezelere ayırın ve hafif un serpilmiş zeminde olabildiğinde ince açın, üzerine biraz sıvı yağ gezdirin. Yufkayı ortadan kesin geniş kısmına harcı koyup rulo haline getirin.
  • Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.
  • Üzerine fırçayla sıvı yağ sürün ve önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişrin.

0 yorum:

Yorum Gönder