22 Ağustos 2011 Pazartesi

Yoğurtlu Fasulye Kavurması


Kuzenimin iftar sofrasındaki lezzetlerden biri de fasulye kavurmasıydı. Kayınvalidesi Ayfer Teyze'den öğrendiği bu meze çok lezzetliydi. Pratik olması da cabası... Normalde sofrada zeytinyağlısı olsa bir kaşık tadına bakılıp bırakılırdı ama bu şekli çok rağbet gördü. Ben de ilk fırsatta denemek istiyorum. Size de iftar sofralarınız için tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • Yarım kilo taze fasulye

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz

  • Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
  • Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın, yemeğini hazırladığınızda olduğu gibi kırın.

  • Bir tencereye zeytinyağını, yağ ısındıktan sonra da fasulyeyi ekleyin karıştırıp kapağını kapatın.

  • Arada karıştırarak fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

  • Ilıdıktan sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder