10 Ağustos 2011 Çarşamba

Sürpriz Tatlı



Sofra Özel kitabımı karıştırırken pratikliği dolayısıyla bu tarif dikkatimi çekti. Daha önce yine milföyden yapılan pratik şöbiyet tarifimi de paylaşmıştım hatırlarsanız. Her iki tarif de yapıldığı gün çok lezzetli, ertesi güne kalınca milföy dolayısıyla tazeliğini yitiriyor. Bu nedenle kişi sayısına göre ve servise yakın saatte yapmanızı öneririm.


Malzemeler: (Ben yarım ölçü denedim, tarifi orjinal şekliyle yazıyorum)
  • 1 paket (12 adet) milföy hamuru
  • 2'şer çay bardağı badem ve antepfıstığı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta akı
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Süslemek için:
  • Badem ya da antepfıstığı
Yapılışı:
  • Badem ve antepfıstığını robotta çekip bir tabağa alın. Üzerine yumurta akını ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Bir kenarda beklemeye alın.
  • Milföy hamurlarını biber birer uzunlamasına açın. (ben hamurun altına ve üstüne biraz un ekledim açarken) Hamurun uzun kenarı boyunca harçtan koyun ve rolu şeklinde sarın.
  • Daha sonra bir parmak uzunluğunda kesin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve ılımaya bırakın.
  • Diğer taraftan toz şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin.
  • 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuduktan sonra hamurların üzerine dökün.
  • Badem ya da antepfıstğı ile süsleyip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder