17 Ağustos 2011 Çarşamba

Peynirli Açma Börek


Blogumdaki el açması börek tarifleri hep anneme ait :) Ben her ne kadar az çok hamur açabiliyorsam da börek, mantı, baklava gibi yufkası ince olması gereken hamur işlerini tek başıma yapmaya henüz cesaret edemiyorum. Yeşim Hanım'ın blogunda bu tarifi okuduğumda tam bana göre dedim ve hemen sahur için hazırladım. Kolay açılan, zahmetsiz bir hamur, mayalı olması dolayısıyla tadı börek ile poğaça arasında, ama yapması kesinlikle poğaçadan daha kısa sürüyor. Bu güzel tarif için Yeşim Hanım'a teşekkür ediyorum. 


Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • Tuz
  • Un
İç malzeme:
  • 1 kase peynir rendesi ya da lor
  • 3-4 dal maydanoz
Üzerine:
  • Susam
Yapılışı:
  • Tüm malzemeleri karıştırarak orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 6 bezeye ayırın. Her bezeyi olabildiğince ince açın.
  • Yufkanın üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin.Yufkayı ortadan ikiye kesin, geniş tarafına iç harçtan koyun ve rulo yapın. Daha sonra ister gül böreği gibi ister kol böreği gibi şekillendirerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsiisne dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış fırında yüksek ısıda pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder