Ramazanda sıvı tüketiminin önemi malum, bir de sıcaklar eklenince akşam gözümüz su ve diğer içeceklerden başka bir şey görmüyor. Asitli içecekler ve hazır meyve suları yerine mümkün olduğunca komposto ve ev yapımı meyve suları hazırlamaya çalışıyorum. Bu meyve suyu da tadını çok sevdiğim Cappy'nin Ramazan Şerbeti'nin aromasını yakalama niyetiyle ortaya çıktı. İçinde ağırlıklı olarak vişne tadı hissedilirken alttan alta üzüm ve eriğin de aroması geliyor. E bir de şerbet olunca baharatlarla tatlandırmak gerek diye düşündüm ve kompostolarda kullanmayı sevdiğim tarçın ve karanfile ek olarak toz zencefil de ekledim. Biz tadını sevdik, bir de siz deneyin bakalım...
Malzemeler:
- 250 gr vişne
- 125 gr kırmızı üzüm
- 125 gr kırmızı erik
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- Yarım çubuk tarçın
- Yarım çay kaşığı toz zencefil
- 2 adet karanfil
- 1 litre su
- Meyveleri yıkayıp saplarını ayıklayın.
- Bütün malzemeleri bir tencereye alıp kısık ateşte meyveler yumuşayıp rengini verinceye kadar -yaklaşık yarım saat- pişirin.
- Soğuduktan sonra süzgüden geçirin (ben süzgüde kalan posaya 1 bardak su ekleyip 5 dakika kaynatıp tekrar süzgüden geçirdim. (Tadını kontrol edip isterseniz biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz.)
- Bir sürahiye alıp soğuk olarak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder