Size geçenlerde Carte d'Or'un Lezzet-i Ramazan etkinliğinden bahsetmiş ve oraya göndermek üzere denediğm Karadutlu Dondurmalı Pasta tarifimi paylaşmıştım. Bugün de yine bu etkinlik için denediğim bir başka tarife yer vereceğim. Ben bu pastanın özellikle böğürtlenli katını çok beğenmiştim, bunda karadut, böğürtlen, ahududu, çilek gibi meyvelere olan düşkünlüğümün de etkisi var sanırım :) Taban yine geçen seferki pastada olduğu gibi acıbadem kurabiyesinden. Ben pastamı porsiyonluk hazırladım, siz ölçüleri artırıp daha büyük bir kalıpta da deneyebilirsiniz.
Bu arada Dondurmalı Blog'da hafta içi her gün yayınlanan birbirinden ilginç tarifleri takip ediyorsunuz değil mi? İlk hafta İstanbullu beş blog yazarı arkadaşımın tarifleri yer aldı. Bu hafta İzmir haftası :)
Malzemeler: (1 kişilik)
- 1 adet acıbadem kurabiyesi
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 top Carte d'Or kaymaklı dondurma
- 2 çay kaşığı sakız reçeli
- 1 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı krema
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 5-6 adet böğürtlen
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
- Taban için bisküviyi elinizle parçalayın erittiğiniz tereyağını ekelyip karıştırın.
- Yapışmaması için streç ya da yağlı kağıt ile kapladığınız kalıbın tabanına hafifçe bastırarak bisküvili karışımı yayın.
- Ara kat için bir sosluk ya da cezvede süt ve damla sakızı reçelini karıştırın, kısa bir süre ocakta tutun (reçeldeki şeker eriyecek kadar)
- Bir kaba oda ısısında 5-10 dakika beklettiğiniz kaymaklı dondurmadan iki kaşık alın, içine sakızlı karışımı ekleyip karıştırın. Acıbademli tabanın üzerine dökün ve dondurucuya kaldırın.
- Pastanın üst katı için krema, süzme yoğurt, böğürtlen ve pudra şekerini parçalayıcıda püre haline getirin ve dondurucudan çıkardığınız pastanın üzerine dökün ve tekrar dondurucuya kaldırın.
- Bu şekilde 3-4 saat, hatta mümkünse bir gece bekletin ve iyice donduğundan emin olduktan sonra kalıptan çıkarıp dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Not:
- Bir kat donmadan diğer katı dökerseniz tatlar ve renkler karışıyor, o yüzden diğer katı koymadan önce bir miktar katılaşması için dondurucuda bekletmekte fayda var.
0 yorum:
Yorum Gönder