Kuzenimin iftar davetinde en çok ilgi gören lezzetlerden biri de bu patateslerdi. Kumpir tadındaki bu nefis tarif küçük boy patateslerle yapılarak bir ara sıcak ya da ana yemeğin yanında garnitür olarak yer alabileceği gibi büyük boy patates ile yapılanı tek başına lezzetli bir öğün oluşturabilir. Kuzenim bu tarifi Lezzet dergisinin eski sayılarından birinden uygulamış, ama elindeki malzeme ve damak tadına uygun olarak bazı değişiklikler yapmış. Ben size orjinal tarifi verip parantez içinde kuzenimin uyguladığı şeklini de belirteceğim. Siz ister tarife sadık kalın, ister kuzenimin yaptığı şekilde yapın, isterseniz siz de kendinizden bir şeyler katın. Ama mutlaka deneyin :)
Malzemeler: (4 kişilik)
- 2 adet patates
- 100 gr krem peynir
- 80 gr kaşar peyniri (kuzenim tulum peyniri kullanmış)
- 2 dilim dana jambon (kuzenim kullanmamış)
- 2 adet kiraz domates (kuzenim kullanmamış)
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
- Frenk soğanı (kuzenim nane kullanmış)
- Patatesleri yıkayın ve yumuşayana kadar suda haşlayın.
- Bir fırın kabına alıp fırında 15 dakika pişirin.
- Patatesleri ılımaya bırakın, daha sonra enlemesine oratdan ikiye kesin.
- İçlerini kaşıkla çıkarıp kaseye alın ve kaşar, krem peynir, kıyılmış jambonu (kullanacaksanız), tuz ve baharatını ekleyip karıştırın.
- Bu karışımı patates çanaklarının içine doldurun, kiraz domatesleri ince ince dilimleyip patateslerin üzerine yerleştirin.
- 200 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp frenk soğanı ile (ya da dilediğiniz şekilde) süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder