Yoğurtlu fasulye kavurması ve fırında krem peynirli patatesten sonra bugün de kuzenimin sofrasından bir başka tarifi paylaşacağım sizlerle. Armut tatlısı hem pratik hem de lezzetli... Yaz için özellikle de Ramazan için çok uygun, hafif bir tatlı. Buharda piştiği için lezzetini de koruyor. Sütlü ve meyveli tatlıları sevdiğimi hep söylüyorum, bir de ahududu, böğürtlen, çilek gibi kırmzı meyvelere düşkünlüğüm olduğundan ben bu tatlıyı çok sevdim. Yetersiz ışık dolayısıyla fotoğraf, tatlının güzelliğini yansıtmıyor ama tarife baktığınızda ortaya çıkacak lezzeti tahmin edersiniz diye düşünüyorum :) Bu güzel tarif için kuzenime teşekkür ediyorum.
Tarifin kaynağı: Lezzet dergisi
Malzemeler: (4 kişilik)
- 2 tane armut
- 1-2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet çubuk tarçın
Sos için:
- 250 gr böğürtlen
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
- Armutları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın, üzerine limon suyu gezdirin.
- Geniş bir tencerenin tabanına düz bir tabağı ters çevirerek koyun ve üzerine armutları dizin.
- Tencerenin kenarından (armutlara değmeyecek şekilde) sıcak su ilave edin.
- Tarçını elinizle kırıp armutların arasına yerleştirin.
- Kısık ateşte 25-35 dakika süresince pişirin. (dağılmayacak yumuşaklıkta olmalı)
- Pişerken tenceredeki su azalırsa sıcak su ekleyin.
- Sos için böğürtleni tavaya alın üzerine şekeri ekleyin, kısk ateşte 8-10 dakika pişirin.
- Ayrı bir yerde çok az (soğuk) suda eritilmiş nişastayı karıştırın ve yavaş yavaş böğürtlenli karışıma ekleyin, koyulaşana kadar pişir.
- Servis ederken armutların üzerine böğürtlenli sosu dilediğiniz şekilde gezdirin.
0 yorum:
Yorum Gönder