22 Ağustos 2010 Pazar

Börülce Salatası

Annemin iftar sofrasındaki salatalardan biri de börülce salatasıydı. Ege'de börülce çok yaygındır, zeytinyağlı yemeği yapıldığı gibi salatası da sıklıkla yapılır ve çok da lezzetli olur.  Bu iştah açıcı salatayı denemek isterseniz işte tarifimiz...

 
Malzemeler: 
  • 500 gr börülce
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Domates 
Sosu 
  • 2 limon 
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • Tuz
  • Sirke (isteğe bağlı) 
Yapılışı: 

  • Börülcelerin kılçıkları temizlenir, uygun büyüklükte bölünür.
  • Kaynamış tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır, süzülür.
  • Piyazlık doğranmış soğan eklenir.
  • Ayrı bir yerde ezilmiş sarımsak, limon suyu ve yağ karıştırılır ve börülcelerin üzerine dökülür.
  • İstenirse üzeri minik doğranmış domateslerle süslenebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder