29 Ağustos 2010 Pazar

Patates Buğulama


Yengemin sofrasından paylaşacağım ilk tarif patates buğulaması. Daha önce de bu nefis lezzeti yemiş ve tarifini almıştım, birçok kez de yaptım ve her yiyen tarifini istedi, anlattığımda ise bu kadar kolay olduğuna inanamadı :) Soğan hoş bir aroma veriyor. Oldukça pratik olan bu lezzet özellikle balık ve et yemeklerinin yanına hoş bir alternatif... Zeytinyağlı olarak ortada da sunabilirsiniz, ılık olarak et yemeklerinin yanında da... Deneyin pişman olmazsınız...

Malzemeler:
  • 3-4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı:

  • Soğanlar yarımay şeklinde yapışmaz bir tavanın dibine doğranır.
  • Soğanların üzerine patatesler de yarım ay şeklinde doğranır (elma dilimi)
  • Üzerini biraz geçecek kadar su, zeytinyağı ve tuzu eklenir kapağı kapatılır.
  • Su kaynayana kadar normal ateşte daha sonra kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirilir. (suyunu tamamen çekmiş olmalı o yüzden suyu baştan çok dökmeyin, arada kontrol edip su azalmış ve patates pişmemişse sıcak su ekleyebilirsiniz.)
  • Patatesleri pişirirken arada tavayı sallayarak karıştırın (kaşıkla karışırsa ezilir)

Not:
  • Üzerini servis esnasında karabiber, nane, kekik vs sevdiğiniz baharatlarla süsleyebilirsiniz.
  • Daha dar bir tavada patatesleri üst üste dizerek yapıp tabağa ters çevirerek farklı bir sunum deneyebilirsiniz.
  • Soğanlar hafif dibine tutup karamelleşince daha lezzetli oluyor(muş).

0 yorum:

Yorum Gönder