Pilav denince hemen aklımıza pirinç pilavı gelir, onun yanında bulgur pilavı biraz üvey evlat gibi kalır :) Ben bulgur pilavını da çok severim, ama sadece su ve salça ilavesiyle pişeni değil... İçinde ne kadar bol çeşit olursa o kadar lezzetli oluyor bana göre... En azından soğan, biber ve domates mutlaka olmalı. Bazen ufak ufak doğradığım patates ve havucu da ekliyorum bulgur pilavına. Bu kez ise tavuk ve nohut ekledim, klasik bulgur pilavından biraz daha uğraştırıcı olsa da çok lezzetliydi.
Malzemeler:
- 1 su bardağı bulgur
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ (isteğe bağlı)
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1-2 parça kemiksiz tavuk (ben kalça kullandım)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1-2 adet domates
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 adet tavuk bulyon ya da tavuk suyu
- Su
Yapılışı:
- Yemeklik doğranan soğanlar yağda biraz kavrulur, ardından doğranan yeşil ve kırmızı biberler eklenir.
- Soğan ve biberler kavrulduktan sonra minik minik doğranan tavuklar eklenir, tavuk suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Ardından salça ve rendelenmiş domatesler eklenir, karıştırılır (salçayı bu mevsimde domateslerin rendi olmadığı için ekliyoruz mevsiminde sadece domates kullanılabilir.)
- Ardından bulgur eklenir bir iki kez karıştırılır ve üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edilir. (ben pilav gibi 1'e 2 su ekliyorum, ama bu kullandığınız bulgura göre değişebililir)
- Haşlanmış nojutlar eklenir (ben dondurucudan önceden haşladıklarımı kullandım)
- Bulyon, tuz ve baharatları eklenir, kısık ateşte suyunu çekene kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirilir.
- Yanına yoğurt ya da turşu yakışacaktır :)
0 yorum:
Yorum Gönder