30 Ağustos 2010 Pazartesi

Yoğurtlu Börülce Salatası

 
Geçenlerde annemin sofrasından bir börülce salatası tarifini paylaşmıştım. Yoğurtlusunun yapımı da aslında son aşamaya kadar aynı ama bu salata da o kadar lezzetli oluyor ki ayrı bir yazıda yer vermek istedim.
 
Malzemeler:
  • 500 gr börülce
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
Sosu
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 adet domates
  • Tuz
Yapılışı:
  • Börülcelerin kılçıkları temizlenir, uygun büyüklükte bölünür.
  • Kaynamış tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır, süzülür.
  • Üzerine ezilmiş sarımsak ve zeytinyağlı sos gezdirilip karıştılılır, servis tabağına alınır.
  • Rendelenen domatese tuz ve istersenirse çok az sıvı yağ eklenip sos kıvamını alana kadar pişirilir
  • Börülcenin üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosunu dökülüp soğuk olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder