Geçenlerde annemin sofrasından bir börülce salatası tarifini paylaşmıştım. Yoğurtlusunun yapımı da aslında son aşamaya kadar aynı ama bu salata da o kadar lezzetli oluyor ki ayrı bir yazıda yer vermek istedim.
Malzemeler:
- 500 gr börülce
- 2-3 kaşık zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 adet domates
- Tuz
- Börülcelerin kılçıkları temizlenir, uygun büyüklükte bölünür.
- Kaynamış tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır, süzülür.
- Üzerine ezilmiş sarımsak ve zeytinyağlı sos gezdirilip karıştılılır, servis tabağına alınır.
- Rendelenen domatese tuz ve istersenirse çok az sıvı yağ eklenip sos kıvamını alana kadar pişirilir
- Börülcenin üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosunu dökülüp soğuk olarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder