14 Ağustos 2010 Cumartesi

Yayla Çorbası


Çorba benim için her yemeğin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hele ramazanda... Sizin için de öyle midir?  Ramazan ayı şimdilerde yaz mevsimine denk gelmiş olsa bile hazırlayacağımız klasik ya da soğuk çorba çeşitleri bütün gün susuz kalan bedenimiz için ilaç gibi olacaktır :)

Hazırladığım yayla çorbası tam anne yemeği tadında... Yeni ve farklı lezzetlere açık olsam da mutfağımızın klasiklerinin ve anne yemeklerinin yeri bambaşka...

Ayrıca bu çorba çok pratik, bütün malzemeleri aynı anda ekleyip karıştırıyorsunuz, pirinçler piştiğinde çorba da hazır...

Malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Et suyu/tavuk suyu ya da bulyon
  • Su
  • Tuz
Üzerine:
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Pulbiber, nane
Yapılışı:
  • Çorbayı pişireceğiniz tencereye su ve tuz dışındaki bütün malzemeyi  alıp çırpın.
  • Et ya da tavuk suyu ve normal suyu da ekleyip tekrar çırpın ve tencereyi ocağa alın.
  • Tahta kaşıkla kaynayana kadar sürekli karıştırın.
  • Bulyon kullanıyorsanız kaynadıktan sonra ekleyin.Bulyon kullanmıyorsanız tuzunu ekleyin.
  • Kaynayan çorbayı kısın ve pirinçler yumuşayana kadar pişmeye bırakın (artık sürekli karıştırmaya gerek yok ara sıra karıştırmak yeterli)
  • Diğer yanda tereyağını eritin, içine pulbiber ve nane ekleyin ve yağı çorbaya gezdirin (sosu servis anında tabaklara da dökeebilirsiniz)
Not:
  • Çorbanın kesilmemesi için tuzunu baştan değil, mutlaka kaynadıktan sonra ekleyin ve kaynayana kadar sürekli karıştırmaya devam edin.

0 yorum:

Yorum Gönder