Pide pizza iftar saatleriniz için oldukça pratik bir tarif. İşten geldiniz, iftara az vakit var ve yemeğiniz yoksa bir çorba ardından bu pizza kurtarıcı olacaktır. Doyurucu özelliği dolayısıyla sahur için de iyi bir alternatif. Ben üst malzemesini kahvaltı malzemeleri ile hazırladım. Zaten susuzluk had safhada olduğundan sucuk, sosis vs kullanmadım. Siz üst malzemesi ile istediğiniz şekilde oynayabilirsiniz.
Tarif bu ayın Sofra dergisinden....
Bu tarifimi sevgili Minti'nin sahur yemekleri etkinliğine gönderiyor, arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler: (4-6 kişilik)
- 1 adet ramazan pidesi (bayat daha iyi)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet domates
- 1 çay bardağı süt (ben yarım kullandım)
- 100 gr. beyaz peynir
- 8-10 adet zeytin (siyah, yeşil)
- 4-5 adet yeşil biber (ben kırmızı biber de kullandım)
- 200 gr. kaşar peyniri
- Tuz, karabiber, kekik, pulbiber (ben tuz ve pulbiber kullanmadım)
Üzerine:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Pidenin kenar kısımları kalacak şekilde bıçğın ucuyla iç kısmını kesip çıkarın.
- Un serpilmiş ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- 2 adet domatesi rendeleyin, zeytinyağı ile birlikte suyunu çekene kadar pişirin. Süt ekleyip karıştırın ve karışımı pidenin ortasına yayın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını beyaz peyniri, zeytini (doğranmış ya da bütün), doğranmış biberleri yerleştirin.
- Üzerine halka doğranmış 1 adet domatesi, kaşar rendesini, baharatları ekleyin ekleyin. (ben baharatları sosa ekledim)
- Önceden ısınmış fırındA 180-200 derecede kaşar eriyip üst malzeme hafif solana kadar pişirin.
- Fırından aldıktan sonra kenarlarına zeytinyağı sürün, dilimleyin, sıcak olarak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder