17 Ağustos 2010 Salı

Pembe Salata (Şalgamlı Bulgur Salatası)


Melike'nin sofrasında dikkatimi en çok çeken lezzet bu salata olmuştu. Pembiş renginyle olduğu kadar lezzetiyle de iftar sofralarınıza yakışacağını düşündüğüm bu salatayı sizlerin de beğeneceğini umuyorum. 

Tarif için teşekkürler Melikecim!

Malzemeler:
  • 1 su bardağı bulgur (iri taneli)
  • 2 su bardağı şalgam suyu
  • 5-6 dal maydanoz, dereotu
  • 1-2 yemek kaşığı mısır

Sosu için:
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • 1-2 diş ezilmiş sarımsak
Yapılışı:
  • Bulgur, şalgam suyu ile tamamen suyunu çekene kadar haşlanır.
  • Yeşillikler doğranır.
  • Damak tadınıza göre istediğiniz ölçülerle hazırladığınız sos salataya eklenip karıştırılır.
  • Üzeri mısırla süslenir.
    Not:
    • Şalgam suyunun tuzu yeterli olmazsa tuz ekleyebilirsiniz.
    • Acı seviyorsanız şalgam suyunu acılı seçebilirsiniz.
    • Farklı malzemelerle bu salatayı çeşitlendirebilirsiniz.
    • Bulgurun yanı sıra buğday ve pirinçle de iyi olacağını düşünüyorum.

    0 yorum:

    Yorum Gönder