16 Ağustos 2010 Pazartesi

Pratik Krem Karamel


Bugün hem çok pratik hem de lezzetli bir sütlü tatlı tarifimiz var. Yapımı toz puding hazırlamak kadar kolay, tadı çok hafif... İftar sofralarına, sıcak yaz akşamlarına uygun. Üstelik farklı sunumuyla rahatlıkla misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir tatlı. Daha ne olsun :) Bu tatlıyı iki gün üst üste farklı misafirlerim için hazırladım, her iki akşamda da çok iltifat topladı :) Bilirsiniz hakiki krem karamelin yapımı biraz uğraştırıcıdır, bu bir yana içinde fazlaca yumurta olduğu için tatlının yumurta kokma riski de vardır. Bu tarif hem kolay hem de içinde sadece tek yumurta var. Tadını ise hakiki krem karamelden ayırd edemezsiniz :)

Tarif Sofra dergisinin eski sayılarından birinin ŞipŞak Tarifler ekinden.



Malzemeler:
  • 1 lt süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 Türk kahvesi fincanı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Karamel için:
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı su
Yapılışı:
  • Muhallebi malzemelerini bir tencereye alın, çırpın ve muhallebi gbi pişirin.
  • Muhallebiyi pişirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın ki kaymaklanmasın.
  • Diğer tarafta karamel için tavaya şeker ve suyu koyup orta ateşte karamel halini alana kadar pişirin.
  • Tatlınızı yapacağınız kalıpların dibine karamelleri paylaştırın.
  • Soğumadan hemen muhallebisini dökün, buzdolabında bekletin. (karamel soğudukça donmaya başlar)
  • Servis yapmadan önce kalıpları düz bir tabağa ters çevirin.

0 yorum:

Yorum Gönder