19 Ağustos 2010 Perşembe

Tatlı Bir Yaz Akşamı: Özsüt'te Frambuazlı Güllaç



Ege’nin incisi İzmir'de sütlü tatlı deyince ilk onun adı akla gelirdi, yıllarca el emeği göz nuru lezzetiyle tatlı hatıralar bıraktı Sefer Usta. Eskimeyen değerlerimizden, lezzet tarihine ismini altın harflerle yazdırmış bir tatlıcı ustasıdır o. Büyüklerimiz onun güzel tatlılarından bahsederler gözlerinin içi gülerek, yaşıtlarımız kıyısından köşesinden yakalamıştır bu tatlı güzellikleri. Günümüzde geçmişten gelen bu lezzetlere sahip çıkılmasını (özellikle yeni nesiller adına) oldum olası önemsemişimdir. Bu lezzetleri bir adım daha ileriye taşıyıp dünya lezzetleri arasına sokmak Türk mutfağı açısından ayrı bir önem arzetmektedir. Bugün etkinliğine katıldığımız Özsüt firması da bu güzellikleri geçmişten alıp günümüze çok iyi uyarlamış ülkemizin önde gelen firmalarından biridir. İzmirimizin ölümsüzleşen ismi Sefer Usta’nın değerli mirasını gelecek nesillere aktarmayı görev edinmiş, bunu yaparken gelişen şartlara en iyi şekilde uyum sağlamış bir firma Özsüt. Gelişimi ve değişimi ilke edinmiş bu tatlı firma, (çalışanlarının güler yüzü ve yakınlığıyla insanın içini ısıtan bir kurum) yeni lezzetleri müşterileriyle paylaşmaktan büyük keyif alıyor. Frambuazlı Güllaç lezzetini tanıtmak amacıyla organize ettikleri etkinlik, İzmirimizin sembol yerlerinden Kordon'daki Özsüt Tatlıcısında gerçekleşti. Gerek misafirperverlikleri gerekse ikramlarının lezzetiyle biz konuklarını oldukça memnun bıraktılar.


Öncelikle şunu belirtmekte yarar var, ülkemizin zengin lezzetlerini barındıran Ege mutfağına sahip olan bölgemizde şimdiye kadar yapılmayan veya yapılamayan etkinliklerin Özsüt gibi değerli bir firma tarafından başlatılmış olması bizleri mutlu etti. Mutlu eden diğer bir konu ise ülkemizde alanında önde gelen Özsüt firmasının İzmirimizin, İzmirlinin yüreğinden beslenip tüm yurda yayılmış olmasıdır. Bu bizi hem mutlu etti hem de gururlandırdı. Eski İzmirliler Sefer Usta'yı da Kemaraltı'ndaki ilk Özsüt'ü de çok iyi bilirler, onlar için lezzet durağı olan bu yer şimdilerde tüm yurda yayılmış bir lezzet markası halini almış durumdadır. Bu gelişmenin altındaki özveri ve gayretlerinden dolayı bir kez daha kendilerini tebrik ediyoruz.

Katıldığımız etkinlik Ramazan ayının sıcaklığı ve Kordonboyu'nun tatlı meltem esintisiyle güzel bir anı bıraktı belleklerimizde. Bu güzel daveti organize eden Yeşim BAZNAK Hanıma, bu güzel gecede bize evsahipliği yapan Mine OLÇUM Hanıma, ve Kordon'daki Özsüt çalışanlarına teşekkür ederiz. Mine Hanım güzel bir evsahibi, konusuna hakim ve güleryüzlü, kendisiyle yaptığımız sohbetlerde zamanın nasıl geçtiğini anlamadık bile, Özsüt firmasını bilmediğimiz yönleriyle çok güzel anlattı, sosyal sorumluluk projeleri kapsamındaki çalışmalarıyla örnek bir firma olduğunu bir kez daha bizlere göstermiş oldu. Onu dinlerken büyük bir firma olmanın püf noktalarını da görmüş olduk, örneğin Ar-Ge’ye verilen önem, çalışanlarının firmalarını benimsemeleri hatta aileleri gibi görmeleri ve tabi ki müşteri ilişkilerindeki özen... Tüm bu detaylar Özsüt’ün dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin bir göstergesi...

Buluşmamızın konusu Özsüt’ün çıkarmış olduğu yeni bir lezzet olan Frambuazlı Güllaç’ın tanıtımıydı. Özsüt bizlere sürpriz yaparak diğer güllaç lezzetlerinden de ikram etti, özellikle Karadutla yapılan (içerisinde süt bulunmayıp bal, lor, ceviz ve karaduttan yapılan) güllaçı (Dutlaç) denemenizi öneririm. Frambuazlı Güllaç Özsüt’ün kendini geliştirmesine ve yeni tatları kesfedip ortaya çıkarmasına en güzel örnek aslında, klasik güllaç lezzetinin biraz daha dışına çıkıp insanın içini serinleten, damaklarınızda tatlı bir esinti bırakan hoş bir tatlı olmuş. İçerisinde gülsuyu bulunmayan (ki sırf gülsuyu var diye güllaç lezzetinden mahrum kalanlar için güzel bir sürpriz olacak) beyaz çikolata ve frambuazla yapılmış hafif ve hoş bir lezzet armonisi oluşturmakta. Frambuaz aşığı tatlı severlerin vazgeçemeyeceği bu lezzeti vakit kaybetmeden tatmanızı öneririm. Frambuazı ve güllaçı bir de böyle deneyin.

Özsüt firmasının hazırlamış olduğu etkinlikten bizler büyük bir keyifle ayrıldık. Bundan sonraki lezzetlerini de tanıtma fırsatımız olacak, ayrıca etkinlikte sıkça konu olan bu lezzetlerin üretim tesislerini de gezmek istediğimizi belirtmek isterim.
Darısı diğer İzmir'e, Ege'ye mal olmuş firmaların başına...

0 yorum:

Yorum Gönder