Yapımı kolay, lezzeti harika kahvaltılıklara devam ediyoruz. Sırada güveçte sucuk var...
Malzemeler:
- Sucuk
- Biber
- Domates
- Kekik, karabiber vs.
- Kaşar rendesi
- Zeytinyağ
- Doğranan sucuk ve biber zeytinyağı ile kavrulur.
- Üzerine rendelenmiş ya da kabuğu soyulup doğranmış domates eklenir, biraz suyunu çekene kadar kavrulur. (biraz sulu kalsın)
- Kekik ve istenen diğer baharatlat eklenir.
- Güvece alınan sucukların üzerine kaşar rendesi eklenerek fırınlanır.
- Kaşarlar eridğinde sıcak sıcak servis edilir.
- Güvece sucuğun yanı sıra sosis, mantar vs gibi sevdiğiniz diğer lezzetleri de ilave edebilirsiniz.
- Ben sucuğun tuzundan dolayı tuz eklemiyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder